Idealen van Toekies

Om de wereld te verbeteren, vragen we meer van onszelf.

De wereld is niet altijd even veilig. Dat is een feit, daarmee heeft niet elk kind gelijke kansen. En elk kind zou recht moeten hebben op een veilige en gelukkige toekomst. We erkennen de realiteit van deze feiten en voor elk aspect van ons ondernemerschap stellen we onszelf de vraag wat we eraan kunnen doen.

Kunnen we een wereldwijd probleem aan ons voorbij laten gaan?

Sociaal

Kinderwelzijn staat bij ons voorop. De opbrengsten worden dan ook volledig ten behoeve van de kinderen besteed! Daarnaast worden de ontwerpen geprint op T-shirts van Stanley Stella, lid van Fair Wear Foundation. FWF is opgericht om arbeidsomstandigheden voor honderden mensen over de hele wereld te verbeteren (voor meer info zie fairware.org).

Duurzaam

Wij willen impact maken zonder dat de planeet op de tweede plaats komt. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van hoge kwaliteit organisch katoen wat lang mee gaat. Daarnaast zijn alle t-shirts gecertificeerd met hoogwaardige standaard certificaten [GOTS, OE 100, OE Blended, OEKO TEX, REACH] (voor meer info zie stanleystella.com).

Zelfstandig

Omdat de onderneming op vrijwillige basis wordt gerund en wij onze eigen producten verkopen kunnen wij bestaan zonder afhankelijk te zijn van donaties. Wij zien sociaal ondernemerschap in de toekomst liever als norm dan uitzondering. In die zin is Toekies hopelijk een stap in de goede richting wat betreft sociaal ondernemerschap als beweging.

Innovatief

Wij proberen groots te denken en met elk nieuwe actie onze grenzen te verleggen. Hierbij gaat het ons om het probleem steeds beter en effectiever aan te pakken.