Blogs van Toekies

Hieronder vind je een blog van Toekies!

Het verhaal dat je aantrekt

Tekenmiddag

Op 10 augustus 2017 heeft de eerste tekenmiddag plaatsgevonden op de Taalschool in Houten, dankzij Natasja Hoegee die Toekies vanaf het begin gesteund heeft. Met zestig enthousiaste kinderen uit voornamelijk Syrië zijn we aan de slag gegaan om de mooiste tekeningen te maken. 

Tekenmiddag 10

We vroegen de kinderen wat ze later wilden worden, een vraag die op jonge leeftijd tot de meest onschuldige en leuke antwoorden leidt. Met snoepjes, muziek en mooie verhalen werd dit dan ook één groot feest. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor ons. Het was ontzettend leuk en bijzonder om te zien hoe gemotiveerd de kinderen bezig gingen met het tekenen en hoe graag ze hun verhaal met je wilden delen. Mede omdat er een taalbarrière bestaat tussen ons team en de kinderen, werd al heel snel duidelijk wat de kracht van creativiteit kan zijn en hoe makkelijk je eigenlijk kan communiceren met elkaar zonder dezelfde taal te spreken. 

Er werden verschillende unieke dromen genoemd en getekend. Sommige kinderen wilden graag dokters of leraren worden, maar er waren ook prinsessen, boksers en zorro’s bij. Het was leuk om te zien dat er zo veel verschillende dromen waren en nog mooier om te zien hoe enthiousiast de kinderen waren over deze dromen. 

 

Hoeveel van de winst gaat terug naar de vluchtelingen
100%
Toekies T-shirts zijn van ecologisch materiaal
100%

 

Alhoewel de meeste kinderen hun toekomstdromen lieten zien in de vorm van een beroep, of een bekend figuur waar ze naar opkijken, was er voor ons één tekening die eruit sprong. Dit kind had namelijk een huis getekend, met een mooi rood dak, een groene tuin en grote mooie ramen. Dit was wat zij het liefst wilde hebben, haar grootste toekomstdroom. Dit was voor ons erg mooi om te zin, omdat het precies de reden is waarom we begonnen zijn met Toekies. Voor ons is een veilig thuishaven namelijk een vanzelfsprekendheid, terwijl het voor deze kinderen een droom is. Dit is uiteindelijk waar Toekies het voor doet: om te helpen deze droom uit te laten komen!

“Dit is waar Toekies het uiteindelijk voor doet: om te helpen deze droom uit te laten komen!”

Aan het eind van deze ontzettend leuk en inspirerende middag hebben wij alle tekeningen verzameld en opgestuurd naar onze illustrator Tessa Aaij van Studio Kikor. Zij heeft de tekeningen omgevormd tot mooie designs die wij hebben afgedrukt op onze t-shirts die van 100% katoen zijn en ze zijn verkrijgbaar in onze webshop!

Bekijk de Kinder T-shirts van Toekies!