Blogs van Toekies

Hieronder vind je een blog van Toekies!

Het verhaal dat je aantrekt

Ontmoet Toekies!

Toekies is een sociale onderneming die opgezet is door de non-profit organisatie Enactus. Wij zijn van enthiousiaste studenten en zetten ons  in om vluchtelingenkinderen in Nederland gelijke kansen te bieden. Daarmee proberen we bij te dragen aan het realiseren van hun toekomst dromen. 

Toekies onderscheidt zich van andere initiatieven die ook de integratie van vluchtelingen proberen te verbeteren, door de specifieke focus op kinderen. Wij geloven dat de beleving van een nieuw land, nieuwe mensen en een nieuwe taal als kind cruciaal is voor de beleving die het kind in zijn verdere leven heeft. Helaas kunnen de ouders van het kind hen alleen voorzien in hoognodige behoeftes. Zo wordt een kind beperkt in het zorgeloos kind kunnen zijn. Wij willen daarom zo vroeg mogelijk positief impact maken. 

“Wij van Toekies geloven dat de beleving van een nieuw land, nieuwe mensen en een nieuwe taal als kind cruciaal is voor de beleving die het kind in zijn verdere leven heeft”. 

Hoe doen wij dat? Begin 2018 hebben wij een tekenmiddag georganiseerd op de Taalschool Houten. Tijdens deze middag hebben wij de kinderen gevraagd om voor ons hun toekomstdromen op papier te zetten. Deze tekeningen hebben wij vervolgens omgevormd tot leuke prints en bedrukt op t-shirts van 100& biologisch katoen. De t-shirts zijn verkrijgbaar in onze webshop! De opbrengst van de t-shirts wordt voor 100% terug geïnvesteerd in de vluchtelingenkinderen. Met deze opbrengst willen wij de vluchtelingenkinderen helpen bij hun educatie en integratie. 

Een van de impact events die Toekies heeft georganiseerd is het geven van het drietalig (Engels, Nederlands en Arabisch) cultureel leer-en tekenboek van Welkom in Nederland aan de kinderen op de Taalschool in Houten. Met behulp van dit boek kan de taalvaardigheid spelenderwijs verbeterd worden en wordt de creativiteit van de kinderen tegelijkertijd gestimuleerd! Daarnaast organiseren we creatieve spelmiddagen en zijn we nu bezig met het uitbreiden van de ‘rugtas’ die we vluchtelingenkinderen mee kunnen geven op de taalschool in Zeist. Het deel wat we niet terug investeren in de kinderen wordt gebruikt om Toekies te doen laten groeien, om ervoor te zorgen dat we steeds meer kinderen in Nederland kunnen helpen! Neem gelijk even een kijkje in de webshop en help mee om de dromen van vluchtelingenkinderen waar te maken!

Meer weten over de studenten achter Toekies? Klik dan hier!

Bekijk de Toekies kinder T-shirts in de webshop!