Blogs van Toekies

Hieronder vind je een blog van Toekies!

Het verhaal dat je aantrekt

Fotomiddag Taalschool Houten

Zoals jullie in een van onze vorige blogs konden lezen, hebben wij een tijd terug onze eerste tekenmiddag georganiseerd op de Taalschool in Houten. In januari 2018 hebben wij onze eerste t-shirts mogen ontvangen en kort daarna onze webshop officieel mogen openen.

 Bij het beslissen van wat voor soort foto’s er op onze webshop zouden komen, vonden we dat het eigenlijk wel een erg tof idee zou zijn om terug te gaan naar de Taalschool in Houten om daar foto’s te maken met dezelfde kinderen die de tekeningen voor ons hebben gemaakt. Zo konden ze ook zien hoe hun kunstwerken zijn omgevormd tot de prints die we hebben gebruikt voor onze shirts. Zo gezegd, zo gedaan!

 

“Binnen no-time was de gymschool van de taalschool in Houten omgevormd tot een fotostudio (…). Sommige kinderen vonden het zo leuk, dat ze met al onze designs op de foto wilden!”

 

Een aantal weken later zijn we met twee volle tassen t-shirts en onze fotograaf Fleur van Deuren op pad gegaan naar Houten. Eenmaal aangekomen begonnen we gelijk erg enthiousisat de kinderen te benaderen om onze t-shirts te bekijken en aan te doen om er een mooie foto van te maken. In het begin waren de kids nog erg verlegen, maar één meisje uit Syrië zei dat ze wel met haar twee beste vriendinnentjes op de foto wilde. Alle drie de meisjes mochten hun favofriete t-shirts uitzoeken en daarmee op de foto gaan. Waar het in het begin nog wat onwennig was, bleken de meisjes na een aantal foto’s ware fotomodellen en konden wij de een na de andere prachtige foto maken. 

Toen de andere kinderen van de Taalschool dit zagen konden zij natuurlijk niet achterblijven. Binnen no-time was de gymzaal van de Taalschool in Houten omgetoverd tot een fotostudio met een apart deel waar onze modellen hun favoriete shirts konden uitzoeken en omkleden én een deel waar de foto’s gemaakt werden. Sommige kinderen vonden het zo leuk, dat ze met al onze designs op de foto wilden!

 

Tijdens het maken van de foto’s werd er volop gespeeld in de gymzaal en gek gedaan. Het was erg mooi om te zien hoe blij de kinderen waren met het zien van hun eigen tekeningen op de t-shirts en hoe leuk ze het vonden om voor ons op de foto te gaan. Na een uurtje was het weer tijd voor de les en moesten de kinderen weer terug naar de klassen. We hebben allemaal nog een dikke knuffel gekregen, voordat we met een voldaan gevoel terug zijn gegaan naar Utrecht.

Bekijk de Toekies Kinder T-shirts in de webshop!